Att vara i bubblan


I det här avsnittet får du lära dig mer om fokus. Fokus handlar om att koncentrera sig på rätt sak vid rätt tillfälle – helt enkelt "att vara i bubblan".

Lyssna på avsnittet för att lära dig vad som är rätt sak, och hur du lyckas med fokus.

Den mentala biten står för 90% av din prestationOavsett idrott säger man att den mentala biten står för minst 50% av prestationen – och i grenar som ridsport och golf så mycket som 90%!Ofta är det just den mentala biten som är vår största begränsning – kanske för att det är den vi tränar minst. Här får du chansen att bli bättre på de bitar av din prestationsförmåga som inte tränas på hästryggen.

Mental träning med Anna Nordin


Det här är ett avsnitt av flera där ryttarcoachen Anna Nordin pratar mental träning för ryttare. Förutom sin coachutbildning och gedigna utbildning inom idrottspsykologi har Anna också egna internationella tävlingsmeriter från inte mindre än två grenar; SM-guld, VM, EM och NM i paradressyr, samt EM i Working Equitation.

När Anna var 11 år blev hon påkörd av en bil under en ridtur. Hennes ponny avled omedelbart men Anna överlevde mirakulöst. Läkarna blev dock tvungna att amputera hennes ena ben och ett nytt liv tog sin början. Det har inte alltid varit enkelt, men det har övertygat henne om att allting går, bara man vill och vågar. Under föredrag och kurser delar hon med sig av sitt sätt att arbeta målinriktat och att frigöra sin fulla potential. 

Med rätt mental inställning kommer du längre. Och med ett effektivt målarbete går det snabbare.

Anna är en uppskattad föreläsare och även författare till två böcker i ämnet mental träning för ryttare; Hjälp, jag ska rida! och Vinnande ridning. Böckerna kan du läsa mer om och köpa genom att klicka på respektive titel;Vinnande ridning

Hjälp, jag ska rida!


Ja, jag vill lyssna!

Bok för bättre prestation –

Vinnande ridning


Har du en inre kritiker som sällan är nöjd med hur du rider? Känner du att du på tävling aldrig lyckas visa vad du och din häst faktiskt kan? Då är det här boken för dig!

Den mentala biten sägs stå för minst halva prestationen – och inom ridsport mycket som nittio procent! Ofta är just det mentala vår största begränsning, kanske för att det är den vi tränar minst.

Boken lär dig välja tankar som hjälper istället för stjälper, hur du övervinner självtvivel samt hittar och bibehåller ditt bästa tillstånd för prestation. 

Att vara ”nervös” är en av de största anledningarna till att vi inte kan utnyttja vår fulla potential. Du får lära dig vara ”lagom nervös” och hjälp att bygga upp din egen plan för att nå dina drömmars mål med effektivt målarbete. Du får också veta hur du kan ta hänsyn till din ”ofrivilliga lagkamrat” hästen för att bli en mer framgångsrik ryttare.

Bokens författare Anna Nordin är professionell ryttarcoach och har under många år hjälpt ryttare att kunna prestera som bäst när det gäller som mest.

Klicka här för att läsa mer om boken och beställa den.

Bok för ökad ridtrygghet –

Hjälp, jag ska rida!


Får du en klump i magen när du ska rida? Händer det att du avstår att rida på grund av oro? Då är det här boken för dig!

Du får lära dig hur rädslan fungerar och du får även lära dig mentala tekniker för att hantera rädslan och hitta tillbaka till glädjen. Du får veta varför det vanligaste rådet ”rid trots att du är rädd så går det över” inte fungerar. Du får ökad kunskap om varför hästar gör som de gör, och hur du kan påverka det, både omedvetet men framförallt medvetet. Du får också hjälp att bygga upp din egen plan från rädsla till glädje. 

Boken är riktad till ryttare med ridrädsla, men en stor del av innehållet är verksamt även för andra mentala hinder i ridningen och rädsla generellt.

Bokens författare Anna Nordin är professionell ryttarcoach och har under många år hjälpt ryttare med ridrädsla att hitta tillbaka till glädjen i ridningen.

Klicka här för att läsa mer om boken och beställa den.