Kurser för ryttare som vill utvecklas –

Top of Mind Academy erbjuder kurserna alla ryttare har nytta av


Bli en bättre ryttare med mental träning!


Oavsett idrott säger man att den mentala biten står för minst 50% av prestationen – och i grenar som ridsport och golf så mycket som 90%! Ofta är det just den mentala biten som är vår största begränsning – kanske för att det är den vi tränar minst.

Ta chansen att bli bättre på de bitar av din prestationsförmåga som inte tränas på hästryggen.

"Mycket lättförståelig information av hög kvalitet som ger en bra start till nya

utmaningar på hästryggen - rekommenderar varmt ❤️."


- Runa Inemyr, om kursen WE Grundkurs

Mental träning för ryttareTop of Mind Academy erbjuder innehållsrika och lättförståeliga kurser i mental träning för ryttare. Vare sig du vill prestera bättre på tävling eller komma över en rädsla finns kursen för dig.

Coachsamtal


Genom coaching kan du få hjälp med både målsättning, fokusering och genomförande. Jag som coach är katalysatorn som gör att du hittar både viljan och kraften att nå dina mål. Allt du behöver finns inom dig och tillsammans plockar vi fram det.


Hästkunskap


En förutsättning för att bli en bra ryttare är att ha stor kunskap om, och förståelse för, hur hästen reagerar och uppfattar sin omvärld. Självklart kan vi utbilda dig även inom detta område.

Anna Nordin


– diplomerad coach och inspirerande föreläsare

Anna Nordin är professionell mental tränare med ryttare som specialistområde. Hon har också en gedigen utbildning om hästar från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, och har skrivit sitt examensarbete om just hästars beteende. Anna är även författare till den populära boken ”Hjälp, jag ska rida”!” – en handbok i att hantera rädsla och andra mentala hinder i ridningen. Bokens uppföljare "Hjälp, jag ska tävla!" är på gång under nästa år.

På den egna meritlistan finns bland annat SM-guld 2014 i paradressyr, NM-4:a 2014 i paradressyr, VM 2003 i paradressyr, EM 2010 i Working Equitation, EM 2011 i paradressyr, SM-brons 2016 i paradressyr, DM-silver 2016 i paradressyr, NM 2012 i paradressyr, NM 2010 i paradressyr. 

När Anna var 11 år blev hon påkörd av en bil under en ridtur. Hennes ponny avled omedelbart men Anna överlevde mirakulöst. Läkarna blev dock tvungna att amputera hennes ena ben och ett nytt liv tog sin början. Det har inte alltid varit enkelt, men det har övertygat henne om att allting går, bara man vill och vågar. Under föreläsningar och kurser delar hon med sig av sitt sätt att arbeta målinriktat och att frigöra sin fulla potential. Med rätt mental inställning kommer du längre. Och med ett effektivt målarbete går det snabbare.

Bland kunderna finns bland annat Mekonomen, Swedbank, Tillväxtverket, Gävleborgs Ridsportförbund, Trelleborgs kommun, Sundby Ridklubb, Unionen, Stora Wäsby Fältrittklubb, Länsförsäkringar, Västergötlands Ridsportförbund, Talarforum, Mittsvenska Ridsportförbundet.