När det roliga äts upp av oroFår du en klump i magen när du ska rida?

Händer det att du avstår från att rida på grund av oro?

Skenar din hjärna iväg och tänker på allt hemskt som skulle kunna hända och förtar glädjen?


Den här boken ger dig verktygen för att hitta tillbaka till glädje och trygghet.

Unna dig själv att återigen njuta av det bästa du vet.

Lär känna din rädsla

Boken inleds med att du får lära dig hur rädsla fungerar. Att vara förberedd gör upplevelsen lättare. Du får också undersöka hur just din rädsla yttrar sig. Du får verktyg för att mota den redan innan den fått fäste.Byggstenar för trygghet


Vad skulle du göra om du inte var rädd? Vad drömmer du om att klara och känna glädje och trygghet medan du gör det? Boken ger dig konkreta verktyg för att ta dig från ditt nuläge till ditt önskeläge. Du får hjälp att steg för steg komma vidare och öka ditt självförtroende. Med självförtroendet kommer även ökad tillgång till det du faktiskt kan.


Hästhantering & rädsla


Du påverkar alltid din häst – se till att kunna använda det till din fördel. Boken ger dig också inblick i hur hästens sinnen och beteende skiljer sig från våra. Med den kunskapen blir du tryggare i din samvaro med hästen och kan förutse och planera hur du vill hantera olika situationer. Du kommer också uppleva att relationen till din häst förbättras när du förstår den bättre.

Bokens innehåll


Hjälp, jag ska rida! är en handbok i att hantera rädsla och andra mentala hinder i ridningen.


Den tar upp allt från vad rädsla är och hur den påverkar din kropp och dina tankar, till hur du kan träna dig för att själv behålla kontrollen.


Du får också stor insikt i hur hästar fungerar, då kunskap är en viktig faktor för en trygg och glädjerik samvaro med dessa stora flyktdjur.


När du vet hur de uppfattar sin omvärld kan du förutsäga och planera på ett sätt som skapar trygghet och tillit.


Du får hjälp att bygga din egen plan från rädsla till glädje och avslutningsvis får du även läsa några andra ryttares historier – hur de tagit sig ur rädslans grepp och kan njuta igen.
Utdrag ur boken:

Vad är rädsla?


Boken inleds med att förklara hur rädsla fungerar, rent biologiskt, vilket ger många en aha-upplevelse och en känsla av lättnad – det finns en förklaring till varför det blir som det blir!


Idag kanske det känns som att rädslan tar över din kropp, och att du blir dess fånge. Men du kan träna dig till att själv kontrollera din kropp och knopp, så att du kan häva rädslan redan innan den tar över.


Redan i första kapitlet får du konkreta tips för att börja din resa till glädje och trygghet i ridningen. Visste du till exempel att det vanligaste rådet – "rid trots att du är rädd så går det över" – för de allra flesta förstärker rädslan! Tillåt istället dig själv att bygga upp din trygghet genom att bara göra sånt som känns bra. Hur lite det än må tyckas vara i början. För gör du det, så kommer du att våga allt mer.


Utdrag ur boken:

Fokusering –

koncentration på det viktiga


Rädslan får oss ofta att tappa fokus på det som faktiskt kan hjälpa oss, och gör oss istället oförmögna att förändra vår situation.


Du får veta mer om hur oron, som en besökare från framtiden, ställer till det för dig och dina möjligheter att klara nuet.


Du får också användbara verktyg för att hålla din koncentration på sådant som hjälper, istället för sådant som stjälper. Vi kan bara tänka en tanke åt gången (även om vi är kvinnor, tro det eller ej...) vilket betyder att om du aktivt byter ut orostanken mot en tanke som inger trygghet, så kommer den överskuggas! Det kanske just nu känns helt otänkbart att klara, men mer rätt träning kommer du kunna göra det.En läsare berättar:

Boken har hjälpt mig att ta mig över en spirande rädsla. Nu rider jag med mer medvetenhet och jag hinner leta efter ryttarkänslan och känna samspelet med hästen. Genom kompletterande coaching har jag utvecklats rejält som ryttare men även i mitt dagliga liv. Jag har fått handfasta och kunniga råd för att förbättra min ridning, vilka jag använt uppsuttet, och tips för att ta fasta på det som fungerar bra.

En läsare berättar:


Jag sträckläste den! Så bra och handfast! Nu ska jag jobba efter den, så hoppas jag att jag kan ta mig förbi min nu förlamande ridrädsla.

En läsare berättar:


Ville mest skriva ett stort TACK!

Efter att ha läst din bok känner jag mig glad och hoppfull – något som var länge sen gällande hästar.

Trots att det egentligen är det roligaste jag vet.

En läsare berättar:

Boken har hjälpt mig med min rädsla, jag har fått flera bra verktyg att hantera den med. Har också fått flera bra tips för att förbättra sits och lärt mig sätta mer rimliga mål. Annas ord är peppande, kunniga och känns trygga. Med hennes hjälp så vågar jag blicka framåt mot framtida tävlingar med min häst och det finns så många fler möjligheter i min ridning nu.

En läsare berättar:


Boken har redan gett mig styrka. När jag red på den mörka ridbanan kunde jag hålla fokus på att göra momenten och glömde att vara rädd och hålla koll på min hästs öron.

En läsare berättar:

Boken är mycket intressant och givande, inte minst delarna om hästens uppfattningsförmåga. Nu förstår jag bättre hur världen ter sig för en häst, vilket ger mig trygghet och vägledning i hanteringen.

Lyssna på ett poddavsnitt om ridrädsla – med bokens författare


Bokens författare, ryttarcoachen Anna Nordin, har varit en återkommande gäst i populära Equipodden.

Klicka här för att lyssna på avsnittet om ridrädsla.

Vanliga frågor


Hur beställer jag boken?

Klicka på knappen "Ja, jag vill beställa boken!" Då kommer du till en webbsida där du säkert kan betala boken med kort. Du får också ange vilken adress du vill att boken skickas till.Måste jag betala med kort?

Vill du inte betala med kort kan du också swisha din betalning.

Kom då ihåg att även skicka ett mail med din leveransadress genom att klicka här; ([email protected])

Du swishar 469 kr till nummer 123 620 24 51 (Capactiva).Hur lång tid tar det att få boken?

Normalt skickas boken inom en vecka från att du beställt den. Boken skickas med spårbar frakt och du får meddelande från Postnord om leverans, via mail eller mobil, beroende på vad du angett vid beställning.Kan jag få ytterligare hjälp?

Det är extra effektivt att kombinera boken med individuella coachsamtal. Dessa sker via telefon, videosamtal eller möte, helt efter vad som passar dig bäst. Du kan hitta och boka en tid genom att klicka här.


Bok för bättre prestation –

Vinnande ridning

Har du en inre kritiker som sällan är nöjd med hur du rider? Känner du att du på tävling aldrig lyckas visa vad du och din häst faktiskt kan? Då är det här boken för dig!

Den mentala biten sägs stå för minst halva prestationen – och inom ridsport mycket som nittio procent! Ofta är just det mentala vår största begränsning, kanske för att det är den vi tränar minst.

Boken lär dig välja tankar som hjälper istället för stjälper, hur du övervinner självtvivel samt hittar och bibehåller ditt bästa tillstånd för prestation. 

Att vara ”nervös” är en av de största anledningarna till att vi inte kan utnyttja vår fulla potential. Du får lära dig vara ”lagom nervös” och hjälp att bygga upp din egen plan för att nå dina drömmars mål med effektivt målarbete. Du får också veta hur du kan ta hänsyn till din ”ofrivilliga lagkamrat” hästen för att bli en mer framgångsrik ryttare.

Bokens författare Anna Nordin är professionell ryttarcoach och har under många år hjälpt ryttare att kunna prestera som bäst när det gäller som mest.

Klicka här för att läsa mer om boken och beställa den.