När det roliga äts upp av oro


Får du en klump i magen när du ska rida?

Händer det att du avstår från att rida på grund av oro?

Skenar din hjärna iväg och tänker på allt hemskt som skulle kunna hända och förtar glädjen?


Den här kursen ger dig verktygen för att hitta tillbaka till glädje och trygghet. Unna dig själv att återigen njuta av det bästa du vet.

Ridrädsla – vanligare än du tror


När jag inledde min karriär som ryttarcoach och mental tränare hade jag en bild av att mina kunder skulle vara tävlingsryttare som behövde hjälp att komma vidare. Och visst har jag sådana kunder, ryttare som vill coachas för att få en skjuts i sin utveckling mot högt ställda mål. Men jag blev helt överväldigad av hur många ryttare som behövde min hjälp för att ta itu med sina rädslor.

Majoriteten av mina kunder hämmas i sin samvaro med hästen på grund av rädslor. Det förtar glädjen och kan förstöra hela dagen före stallbesöket. Rädslan finns i alla grenar och på alla nivåer. En del har själva varit med om något, andra har sett något hända och den tredje gruppen har helt enkelt fått den skrämmande insikten att något kan hända.

Ändå tror många att de är ensamma om att vara rädda. Det tror jag till stor del beror på att det är lite av ett tabu att vara rädd när man håller på med hästar. Och det finns ju en del sanning i det. Det är inte bra att vara rädd när man umgås med ett flyktdjur, det gör genast situationen mer riskfylld. Men att inte erkänna rädslan tar inte bort den risken. Hästen känner vår rädsla även när vi lyckas dölja den för vår mänskliga omgivning. Så det enda tystnaden om rädslor leder till är att den som är rädd, lider i tystnad medan rädslan växer sig allt starkare.

Den här webbkursen är ett bra sätt för dig att börja din väg för att återta njutningen i ridningen. Allt det där som gjorde att du en gång började. Vill du ha mer hjälp finns både boken "Hjälp, jag ska rida!" och möjligheten att få stöd via coachsamtal. Låt det bästa du vet vara just det bästa du vet.

Lär känna din rädslaFör att börja din resa behöver du veta vart du parkerat bilen. Kursen inleds med att du får undersöka hur din rädsla yttrar sig. Du får verktyg för att mota den redan innan den fått fäste.

Byggstenar för trygghet


Du får konkreta verktyg för att ta dig från ditt nuläge till ditt önskeläge. Vad skulle du göra om du inte var rädd? Vad drömmer du om att klara och känna glädje och trygghet medan du gör det?

Hästhantering & rädsla


Kursen ger dig också inblick i hur hästens sinnen och beteende skiljer sig från våra. Med den kunskapen blir du tryggare i din samvaro med hästen och kan förutse och planera hur du vill hantera olika situationer. Du påverkar alltid din häst – se till att kunna använda det till din fördel.

Kursinnehåll


  Inför kursen
Available in days
days after you enroll
  Del 1. Lär känna din rädsla
Available in days
days after you enroll
  Del 2. Byggstenar för trygghet
Available in days
days after you enroll
  Del 3. Det blir som du tänker
Available in days
days after you enroll
  Del 4. Förstå din häst
Available in days
days after you enroll
  Del 5. Hästhantering och rädsla
Available in days
days after you enroll
  Sammanfattning
Available in days
days after you enroll
  Återblick
Available in days
days after you enroll

Välj köpalternativ


Kursledare: Anna Nordin


Anna Nordin är professionell mental tränare, med ryttare som specialistområde. Hon har också en gedigen utbildning om hästar från Sveriges Lantbruksuniversitet, och har skrivit sitt examensarbete om just hästars beteende. 

Anna Nordin är också författare till den mycket uppskattade boken "Hjälp, jag ska rida!"


Här är en länk till ett avsnitt av Equipodden där Anna gästar och pratar om ridrädsla:

https://www.podbean.com/ew/pb-f8hfz-11286af